De geboorte van Pleun - thuisbevalling - badbevalling

in
126

Het eerste contact dat ik met Lotte had , was toen Lotte al 38 weken zwanger was van hun eerste kindje.

Na lang getwijfeld te hebben hadden zij en Robin er toch voor gekozen om en geboortefotograaf bij de bevalling uit te nodigen. Op het moment dat zij contact zochten stond ik net op het punt om te vertrekken voor een ski vakantie in Oostenrijk!

We planden een datum zodra ik terug ben en hoopten allebei dat de kleine nog even lekker bij mama in de buik bleef zitten!

Op een witte winterse ochtend spreek ik met hen af bij hun thuis. Inmiddels is Lotte al ruim 39 weken zwanger en is alles nog rustig! Ze is blij dat ik terug ben van vakantie en nu mag de bevalling wat haar betreft wel beginnen!

Het is een gezellig en vertrouwd gesprek en er is gelijk een klik! Beer de grote hond ligt heerlijk aan mijn voeten te slapen. Als alles rustig verloopt is Beer gewoon thuis aanwezig tijdens de bevalling.

Lotte is van plan om thuis te bevallen en wil heel graag een badbevalling. Nu alles geregeld is mag wat Lotte en Robin betreft de baby wel komen!

Een paar dagen later hebben wij weer contact. Lotte is dan 40 weken zwanger en net bij de verloskundige geweest. Ze vertelt mij dat ze het weekend opgenomen is geweest in verband met een migraine aanval en een iets verhoogde bloeddruk. Gelukkig is alles goed met de baby en mag Lotte na een nacht ziekenhuis weer naar huis. De controle bij de verloskundige die dag is goed gegaan. Alles is nog rustig! We spreken af dat we via de app contact blijven houden dat ze mij bellen als er veranderingen zijn.


Ook prachtige foto’s van de geboorte van jullie kindje?

Neem dan contact met mij op!

Dinsdag hebben we overdag nog een keer contact en alles is nog rustig. Als ik ‘s avonds in de auto zit op weg naar een nieuw geboortegesprek, krijg ik een appje van Lotte!

De vliezen zijn gebroken! 

‘sA vonds voor ik ga slapen hebben wij nog even contact. Ze heeft wel wat krampen maar verder niets.

Ik heb alles klaar staan voor als ik vannacht gebeld mocht worden en ga lekker nog even slapen! 

Om 3.33 uur gaat mijn telefoon! Robin aan de lijn. Hij verteld dat Lotte  nu op 5 cm ontsluiting zit en zeg hem dat ik hun kant op kom rijden. 

En even later stap ik de voordeur van hun huis binnen. Lotte zit in het bevallingsbad en het ligt in de kamer is gedempt. Ze zit volledig in haar bubbel en puft de steeds krachtiger wordende weeen dapper weg. Robin houdt haar hand vast en Beer komt steeds even kijken bij Lotte en legt zijn trouwe hondenkop af en toe op de rand van het bevallingsbad of op Lotte haar schouder.

De weeën worden steeds krachtiger en na een poosje wil Lotte weten hoeveel cm ze nog moet. De verloskundige constateert dat Lotte nu 7 cm heeft.

Ze puft de weeën die steeds krachtiger worden en sneller op een volgen dapper weg! Wanneer ze ook persdrang krijgt controleert de verloskundige nogmaals hoe ver ze is.

Lotte heeft nu 9,5 cm ontsluiting en met de laatste wee verdwijnt dan ook dat laatste randje.

Inmiddels is de kraamverzorgster ook binnen gekomen. Lotte mag bij de volgende wee mee gaan persen.

Er komt een lichte paniek over Lotte heen. Kan ik dit wel , roept ze! Robin is een enorme steun voor haar en Lotte kan dit zeker!

Na een aantal persweeën wordt om 05.58 uur dan mooie lieve Pleun geboren! 

De ontlading is enorm! Beer , de hond die Lotte en Robin zou trouw heeft bijgestaan, komt zijn nieuwe familielid bewonderen!

Lieve Lotte en Robin, de geboorte van jullie prachtige dochter Pleun bijwonen was een prachtige gebeurtenis! Zoveel liefde en rust! 

Hartelijk dank voor het vertrouwen dat jullie in mij hebben! Geniet van jullie prachtige dochter en de mooie geboortereportage.

54321
(2 votes. Average 5 of 5)