Over mij

Wie ben ik?

Ik zorg graag voor een ander. In de eerste plaats voor mijn man Frank en onze prachtige, grappige en soms wat eigenwijze dochter Noor. Maar ook voor mijn ouders nu zij mijn hulp zo goed kunnen gebruiken. Mijn verantwoordelijkheidsgevoel is groot. Ga ik op vakantie, dan ik alles tot in de puntjes geregeld voor de achterblijvers. Het voelt goed iets voor een ander op te kunnen lossen, ervoor te zorgen dat de dingen goed komen.

Gevoelsmens

Je kunt mij ook omschrijven als een gevoelsmens. Moeiteloos voel ik andere mensen aan. Mooie dingen weten mij snel te raken, zeker tijdens het skiën. Het buiten actief bezig zijn, de witte bergen, prachtige zon en hoorbare stilte. Maar ook een middagje zwemmen met Noor, de tranen die als vanzelf komen bij een film of ontroerend boek. Zelfs het stukje chocolade bij een kop warme thee is voor mij een puur genietmoment.

Bijzonder geduld

Het juiste moment

Sinds Noor heb ik heel veel geduld. Best bijzonder als je bedenkt dat ik het vroeger absoluut niet had. Zeker bij geboortefotografie is geduld een goede eigenschap. Een geboorte laat zich nu eenmaal niet sturen. Het is echt de kunst van de klik op het juiste moment. Dat geldt ook voor de portretten van  kinderen. Spelenderwijs zoek ik die ene blik, dat dierbare moment om als blijvende herinnering te vangen in een alleszeggend beeld.

Blijvende herinnering

Ik denk in beelden, wil herinneringen vastleggen zoals ze zijn. Met beelden kunnen we vasthouden aan wat is geweest. Aan de dagelijkse dingen met de mooie en minder mooie momenten, aan de emoties die we toen voelden. Het lijkt mij zo fijn om later samen met Frank in ons fotoalbum terug te zien hoe het echt was. Hoe Noor de wereld ontdekte, hoe wij genoten van onze skivakanties en hoe mijn moeder in al haar kwetsbaarheid de ouderdom trotseerde. Dat gun ik een ander ook!

Scroll naar top